A honlapunkon található tájékoztatókból részletes információt szerezhetnek a női szervezet működéséről, a terhesség létrejöttéről, a fogamzásgátlási lehetőségekről. Szerencsére ma már a védekezés nélküli együttlét után sem kell tehetetlenül és aggódva várni a következő menstruációt, illetve annak kimaradását. Az együttlét után is rendelkezésre áll elfogadott módszer a nem kívánt terhesség megelőzésére. A védekezés nélküli kapcsolat után alkalmazható sürgősségi tabletta alkalmazásával hatékonyan megelőzhető a terhesség kialakulása.

Többféle esemény utáni tabletta van hazánkban forgalomban. Alkalmazásuk módja némileg eltérő, de közös tulajdonságuk, hogy a védekezés nélküli együttlét után 72 órán belül – de lehetőleg mielőbb – alkalmazva megelőzik a terhesség létrejöttét. Hátrányosan befolyásolják a tüszőrepedést, a megtermékenyítés és a beágyazódás folyamatát. Már kialakult terhesség esetén alkalmazásuk ellenjavallt.

A sürgősségi fogamzásgátlás természetesen nem ideális módja a nem kívánt terhesség megelőzésének, csak kivételesen, váratlan helyzetekben javasoljuk alkalmazását. Eredményezhet vérzészavart, a szabályos ciklusok zavarát. Rendszeres kapcsolat, tervezett együttlétek esetén más fogamzásgátló módszert javaslunk.

A sürgősségi tabletták vényre kapható készítmények. A recept természetesen beszerezhető rendelőnkben, ahol nemcsak az eseményi utáni tabletták használatával kapcsolatban kaphat részletes információt, de személyre szabott tanácsokkal látjuk el a későbbi fogamzásgátlásra vonatkozóan is. Diszkréciónk garantált, forduljanak hozzánk bizalommal!